Kabelwerk: kabels leggen & oude verwijderen

In het kort is kabelwerk het leggen van nieuwe kabels en het verwijderen van oude kabels. Maar zoals iedereen weet die weleens bij dit werk betrokken was, ligt dat allemaal een stuk ingewikkelder wanneer je niet de benodigde kennis en ervaring hebt.

Plubos Kabeltechniek is al sinds 1977 in dit vakgebied actief en heeft als voornaamste doel het uit handen nemen van dit werk om het bedrijven zo gemakkelijk mogelijk te maken – zonder daarbij in te leveren aan kwaliteit. Daar hebben wij in de loop der jaren dan ook de juiste mensen voor verzameld. Specialisten die voor iedere casus de juiste aanpak kennen en die genoeg ervaring hebben om die aanpak ten uitvoer te brengen.

Wat wij onder kabelwerk verstaan

Kabelwerk is een breed begrip. Om te achterhalen of wij de juiste diensten kunnen leveren voor uw bedrijf is het wel zo handig als onze diensten specifieker worden beschreven. Daarom hieronder een overzicht van wat wij onder kabelwerk verstaan, en welke mogelijkheden er zijn om van onze mensen gebruik te maken.

Maar eerst even een geruststelling voor de leek.

Met het specificeren van de diensten wordt de taal steeds technischer. Daar is weinig aan te doen. Maar we zouden u in een persoonlijk gesprek kunnen helpen om beter te begrijpen waar we het over hebben. Dus mocht u met geen enkele term bekend zijn: geen paniek. Laat het onderstaande overzicht even voor wat het is en neem telefonisch contact met ons op: 0251-221788. Wij kunnen dan beter bepalen waar we met onze uitleg moeten beginnen.

Kabels leggen

Voor ons betekent kabels leggen het verwerken van diverse elektrische bekabeling – van UTP-datakabeltjes tot en met de middenspanningskabel – zowel boven- als ondergronds en zowel horizontaal als verticaal. In industrie, openbare infra en utiliteit. Bovengronds betekent op kabelladderbanen, kabelgoten, draadgoten en kabelbuistracés. Ondergronds houdt in: door sleuven en HDPE- of mantelbuizen.

Wij zijn voorzien van alle benodigde kennis, mankracht, materieel en machines. Uiteraard doen wij het werk volgens de meest recent gestelde normen en regelgeving. Nog eens in een overzicht:

  • Laagspanningskabels <1000V.
  • Middenspanningskabels (6KV/10KV)
  • Alle typen signaal- en telefoonkabels
  • Glasvezel- en datakabels
  • HDPE-buizen
Kabelwerk Kabelwerk Kabelwerk
Kabels leggen Kabels leggen Kabels leggen

 

Kabels verwijderen

Ook het verwijderen van oude, vervallen bekabeling valt onder onze diensten. Wij zorgen ervoor dat de bestaande kabeltracées weer de ruimte krijgen en dat de oude bekabeling volgens de daarvoor geldende veiligheidsprocedures wordt weggenomen.

Dit is een risicovolle operatie. Daarom hebben wij hiervoor speciale ‘knipmeesters’ in dienst. Zij ondersteunen hun collega’s in het kabelwerk. Deze knipmeesters zijn elektrisch opgeleid en speciaal aangewezen door de directie. Ook zijn zij voorzien van de nodige speciale PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) en veiligheidsvoorzieningen.

Wanneer er kabels geknipt moeten worden – bijvoorbeeld vóór en na een muurdoorvoer – dan zorgen onze knipmeesters voor een veilige knipactie. Bij de dikkere capaciteiten gebeurt dit altijd ‘op afstand’. En met hydraulische kabelscharen. Alle medewerkers bevinden zich dan buiten de gevarenzone.

 

Neem contact met ons op

Weet u wél al van de hoed en de rand? Ook dan kunt u contact opnemen. U wordt dan zo snel mogelijk doorverbonden naar een specialist die dezelfde technische taal spreekt.

Als al deze termen geen enkel belletje doen rinkelen: niet getreurd. Zoals aangegeven zijn wij van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar om inleidende vragen te beantwoorden: 0251-221788. Vanzelfsprekend gebeurt dat geheel vrijblijvend. Mailen kan ook: velsen@plubos.nl.

Kabels leggen Kabels leggen
Oude kabels verwijderen Oude kabels verwijderen