Brandwerende doorvoeringen

Brandwerende doorvoeringen zijn in deze tijd onmisbaar in elk gebouw. Waarom? Daar zijn verschillende redenen voor. Maar de belangrijkste is veiligheid.

Wanneer ergens brand uitbreekt is tijd van levensbelang. Eerst moet de brand worden gesignaleerd. Dan moet iedereen van de brand op de hoogte worden gesteld. En uiteindelijk moeten mensen zo snel mogelijk in veiligheid worden gebracht.

Dit gaat allemaal een stuk makkelijker als verschillende ruimtes op de juiste manier van elkaar zijn afgesloten. Zo krijgen het vuur en de rook weinig tot geen kans om zich te verspreiden. En voorzieningen zoals blusinstallaties kunnen blijven functioneren.

Brandwanden

Voor een groot deel gebeurt dit door brandwanden. Deze wanden vertragen de verplaatsing van de brand. Maar wanneer in deze wanden doorvoeringen worden geplaatst, ontstaan weer nieuwe zwakke plekken. Zo gaan de voordelen van de brandwand verloren. Tenzij de doorvoeringen dus op een veilige manier worden afgewerkt.

Brandwerende doorvoeringen zijn essentieel voor ieder gebouw. Hoe beter de afwerking, des te veiliger de omgeving. Volgens de meest recente wet- en regelgeving zijn ze dan ook verplicht. Nieuwe doorvoeringen moeten brandveilig zijn en oude doorvoeringen moeten aangepast worden. Dit is vastgesteld in de eisen van het Bouwbesluit: ‘Weerslag tegen Brand Doorslag en Brand Overslag’ (WBDBO). Zo kan bijvoorbeeld zijn besloten dat een wand of vloer negentig minuten brandwerend moeten zijn.

Voor ieder gebouw andere brandwerende doorvoeringen

Hoe moeten brandwerende doorvoeringen dan worden afgewerkt? Daar is helaas geen pasklaar antwoord op te geven. Voor elk bedrijf en elk gebouw is een andere aanpak nodig. Het maken van brandwerende doorvoeringen is een taak voor specialisten.

Plubos Kabeltechniek heeft hierin decennialange ervaring. Wij beschikken over de benodigde certificaten en weten wat we doen. Onze werknemers kunnen na een korte inspectie precies beoordelen wat er moet gebeuren. Zij kunnen het werk snel en zorgvuldig afleveren. Ook op moeilijk bereikbare plaatsen (en zowel binnen als buiten).

Hulp nodig?

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen, om meer te weten te komen over onze werkwijze of gewoon om een vrijblijvende vraag te stellen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar: 0251-221788. Mailen kan altijd: velsen@plubos.nl.

Brandwerende doorvoeringen
P1040558 P1040592
P1040604 P1040629 P1020967